30/06/1403  
 
شنبه, ۲۳ فروردین ۱۳۹۹ ۰۹:۴۸ ۴۷
طبقه بندی: اخبار سازمان
چچ
سخنی با اعضای نصر گیلان

سخنی با اعضای نصر گیلان

سخنی با اعضای نصر گیلان

14.00 Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA

با سلام و عرض احترام خدمت یکایک صاحبان کسب و کارهای حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات که در طول سالیان گذشته با مصائب و مشکلات بسیاری روبرو بوده اید و با تلاش فراوان همچنان بر ادامه راه خدمت در جهت اعتلای زیرساخت های دانش محوراین استان قدمی عقب نگذارده اید.

امروز در دورانی سخت تر از همیشه در مواجهه با ویروس منحوس و عالم گیر کووید19 به غیر از ترس و اضطراب حفظ سلامت خود و عزیزان ، نابودی کسب و کار هایمان را پیش چشمانمان نظاره گریم.

در این دوران باچالش هایی مانند:

-          کاهش و یا عدم توانایی در پرداخت مالیات و عوارض

-          حق‌الزحمه نیروی کار

-          افزایش معوقات بانکی

-          کاهش سرعت گردش نقدینگی در بنگاه ها

-          محدودیت در حمل و نقل داخلی و ارسال و دریافت محصولات و خدمات

-           تغییر سبد مصرفی خانوار ها (حذف یا کاهش کالاهای رایانه ای) و تمرکز بر تامین مایحتاج ضروری

-          و...

روبرو ایم.

همانطور که همه هم نظر ایم به دلیل حجم بالای بحران و خسارات ناشی از آن ، قدرت یک سازمان و یا حتی امکانات و اختیارات نهادهای استانی پاسخگو نبوده و میزان قابل توجهی از حمایت ها می بایست از طرف دولت اختصاص یابد بنابراین تنها راه نجات ما از این طوفان ، افزایش همبستگی و تقویت روحیه مطالبه گری جهت بهره مندی از تسهیلات تعیین شده کشوری و دولتی می باشد. لذا در این مقال تلاش می کنم با گردآوری برخی از تسهیلات اعلامی نهادها و سازمانها در زمینه های مرتبط و قابل بهره برداری فعالین صنعت IT ، محورهای پیگیری آینده را مشخص تر نمایم.

 مروری بر بسته پیشنهادی وزارت صمت:

وزارت صمت به منظور رفع و یا کاهش آسیب‌های وارده بر دو طرف عرضه و تقاضا به تهیه یک بسته پیشنهادی حمایتی و سیاستی پرداخت.

کاهش و به تعویق انداختن پرداخت های هزینه‌ای کسب و کارها اعم از

-          مالیات‌های مستقیم

-          مالیات بر ارزش افزوده

-          عوارض کسب و پیشه و سایر عوارض شهرداری ها

-          فاضلاب و پسماند

-          قبوض آب، برق، گاز و تلفن تا زمان عادی شدن شرایط

-          کاهش و به تعویق انداختن حق بیمه سهم کارفرمایان و کارگران تا زمان عادی شدن شرایط

-          استمهال، تمدید سررسید یا تجدید وام بانک‌ها و صندوق‌های حمایتی

-          استمهال، تمدید سررسید یا تجدید وام های حساب ذخیره ارزی و صندوق توسعه ملی

-          استمهال یکساله، تقسیط پرداخت بدهی‌های قبلی به سازمان تامین اجتماعی و سازمان امور مالیاتی (مالیات مستقیم و ارزش افزوده)

-          تامین منابع مالی (سرمایه در گردش) با شرایط سهل و نرخ ترجیحی برای فعالیت های اقتصادی

-          تمدید مزایا و معافیت‌هایی که به موجب ضوابط خاص تا پایان سال برقرار بوده است (نظیر آیین‌نامه افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها)

-          کاهش یا عدم دریافت اجاره بهای کسب و کارهایی که از املاک و مستغلات دولتی، خصولتی و نهادهای حاکمیتی استفاده می کنند (بشرط عدم اخراج نیروی کار و یا کمترین تعدیل)

-          تامین منابع برای پرداخت تسهیلات ارزان به مردم به منظور تقویت قدرت خرید

-      نظارت بر زنجیره تامین کالاهای تولیدی و کاهش هزینه مبادلاتی و بهبود کارآیی زنجیره تامین از طریق ایجاد بسترهای الکترونیک

از جمله پیشنهادات مطرح شده در این بسته حمایتی برای دو طرف عرضه و تقاضا

-          مهلت سه ماهه جهت از سرگیری اقساط توسط صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک

 بانک مرکزی

-          از مهمترین اقدامات بانک مرکزی استمهال اقساط مشاغل و کسب و کارها و به تعویق انداختن آن‌ها در اسفند98 و فروردین و اردیبهشت 99 بود که به این ترتیب ده گروه شغلی مشمول 3 ماه تعویق اقساط وام‌های خود شدند.

-          همچنین بانک مرکزی اقساط وام های قرض الحسنه همه اشخاص را بدون قید و شرط و به مدت سه ماه به تعویق انداخت و حتی دستور داد، مبالغ کسر شده به حساب مشتریان مسترد شود.

-          بررسی اعطای تسهیلات دوساله بانکی با نرخ ترجیحی ۱۲ درصد تا سقف ۷۵۰ هزار میلیارد برای پشتیبانی از بخش‌های اقتصادی آسیب‌دیده از شیوع ویروس کرونا

 

سازمان برنامه و بودجه

-           این سازمان به منظور حفظ سلامت جامعه، جلوگیری از انتشار بیماری و مراجعه حداقلی متقاضیان به سازمان برنامه و بودجه اعتبار گواهینامه تایید صلاحیت پیمانکاران را تا پایان خرداد۹۹ تمدید کرد.


سازمان امور مالیاتی

-          رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با صدور بخشنامه ای، مهلت بخشودگی جرایم قابل بخشش اسفندماه 1398 را به دلیل شیوع بیماری کرونا در کشور تا پایان خرداد ماه 1399 تمدید کرد.

-          همچنین به منظور پیشگیری از گسترش بیماری، جلسات هیات های حل اختلاف مالیاتی از 15 اسفندماه 1398 تا پایان فروردین ماه 1399 لغو شد.

-          براساس ماده 186 قانون مالیات های مستقیم بانک ها مکلفند جهت ارائه تسهیلات برای اشخاص حقیقی و حقوقی از سازمان امور مالیاتی استعلام کنند اما سازمان امور مالیاتی مصوب کرد با توجه به شرایط اخیر بانک ها و موسسات اعتباری برای اعطای تسهیلات به اشخاص حقیقی تا دو میلیارد ریال و برای اشخاص حقوقی تا پنج میلیارد ریال نیاز به استعلام از ادارات امور مالیاتی ندارند.

-          همچنین سررسید پرداخت مالیات بر ارزش افزوده مربوط به دوره چهارم سال 1398، از 15 فروردین 1399 به تاریخ 31 اردیبهشت ماه 1399 تغییر یافت.

-          در این طرح حمایتی مصوب شد که همه عملیات اجرایی وصول مالیات که در باب چهارم از فصل نهم قانون مالیات های مستقیم ذکر شده است، تا 1399/2/31 متوقف شود.

-          با توجه به اینکه صدور یا تجدید پروانه کسب و کار اشخاص حقیقی از طرف مراجع صلاحیت دار منوط به ارائه گواهی از اداره امور مالیاتی ذیربط می باشد، با توجه به شرایط اخیر کشور صدور یا تجدید پروانه کسب و کار اشخاص حقیقی موضوع ماده 186 قانون مالیات های مستقیم تا پایان شهریور ماه سال 1399 نیاز به اخذ گواهی از اداره امور مالیاتی مبنی بر پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی مالیاتی نخواهد داشت.


بسته حمایتی سازمان مالیاتی

-          کمک های نقدی و غیر نقدی اشخاص حقیقی و حقوقی در اسفندماه سال 1398 و سه ماهه اول سال 1399 جهت تامین لوازم و تجهیزات مصرفی مورد نیاز بیمارستان ها و مراکز درمانی دولتی و تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی جهت مبارزه با ویروس کرونا که مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار گیرد، به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی در سال پرداخت محسوب می شود. براساس این مصوبه، اشخاص مذکور می توانند به صورت هایی که تشخیص می دهند کمک های خود از قبیل مایحتاج عمومی و اختصاصی از قبیل تجهیزات و لوازم مصرفی مراکز درمانی موصوف را تامین نمایند و این کمک ها بعنوان هزینه قابل قبول از درآمد مشمول مالیات آنها کسر خواهد شد.

در انتها به اطلاع تمامی عزیزان می رسانیم همکاران شما در سازمان نظام صنفی رایانه ای استان گیلان و اتحادیه فناوران الکترونیک و رایانه رشت با استفاده از تجمیع ظرفیت ها و توانمندیهای خود و هم راستائی منافع مشترک اعضا از ابتدای بروز بحران با انجام نامه نگاری و پیگیری خود در تلاش بوده اند تا حد امکان بستر بهره مندی تمامی صاحبین کسب و کارهای IT را مطالبه نموده و با افزایش این پیگیری ها در روزهای آینده که قدری شرایط ادارات و سازمانهای تصمیم گیرنده به حالت عادی نزدیکتر شده باشد نهایت تلاش خود را در جهت جلوگیری از تضییع حقوق حقه شما عزیزان داشته باشند.

در انتها خواهشمند است ما را از نظرات و پیشنهادات خود در این راستا بی بهره نگذارید.

به امید فرارسیدن روزهای پر برکت برای همگی

 

منبع:
آدرس کوتاه شده: